Arkitottis

Pennusta senioriin, aloittelijasta edistyneisiin

Arkitottisryhmät ja tunnit

Arkitottiksella tarkoitetaan yleisesti arjessa tarpeellisten taitojen harjoittelua. Kuonokkaan arkitottistunneilla ja kursseilla keskitymme parantamaan koiran hallittavuutta eri tilanteissa, kontaktin sujuvuutta ohjaajaan sekä koiran oma-aloitteisuutta oikeanlaisen käytöksen tarjoamiseen arjen hallitsemattomissakin hetkissä. Ryhmä- ja kurssikerroilla painotetaan yksilöllistä oppimista ja harjoitteita tehdään kunkin koiran lähtötaitojen mukaisesti. Irtoryhmäkerroilla harjoitellaan häiriönsietoa sekä kestoa jo opittuhin käytöksiin sekä opetellaan uusia taitoja esimerkiksi kohteiden ja esineiden avulla.

Arkitottisryhmiä on eri tasoisia: perustaitokurssi, irtotunnit sekä jatkoryhmä edistyneemmille. 

Arkitottis-perustaitokurssi yli 6 kk ikäisille koirille: jos koiraltasi on jäänyt pentukurssi käymättä tai sen aikana opitut asiat ovat jääneet unholaan, haluat tehdä pohjatoitä mahdollisia tulevia ryhmätilanteita, esimerkiksi jotain lajiharrastusta varten, tämä kurssi on teille tarkoitettu. Kurssin ohjelmaan kuuluu kontaktiharjoituksia ryhmätilanteessa, häiriönsieto- ja rauhoittumisharjoituksia, sekä ohjaajan kiinostavuutta lisäviä tehtäviä. Kurssin aiheita:

  • kontaktin pitäminen ohjaajaan aktiivisesti erilaisten pelien avulla
  • rauhoittuminen ryhmätilanteessa
  • luopuminen ympäristön tarjoamista erilaisista houkutuksista
  • ohjaajan lähellä pysyminen hihnassa
  • paikallaan oleminen 
  • kohteiden kanssa työskentely

Kurssiryhmään otetaan kerrallaan vain kolme koiraa. Kurssikertoja on viisi. Huomioi että kyseessä on kuitenkin ryhmätilanne, joten jos koirasi reagoi voimakkaasti toisiin koiriin, ota ensin yhteyttä ohjaajaan ennenkuin ilmoittaudut kurssille. Voi olla että teidän kannattaa ensin harkita yksityistunteja, ennenkuin koirasi on valmis harjoittelemaan muiden koirien läsnäollessa.

Mikäli koirallasi on jokin yksittäinen ongelmakäytös tai tiettyyn tilanteeseen liittyvä ongelma, kuten ohitustilanteissa muille koirille rähjääminen tai kotioloissa esiintyvä hankala käytös kuten eroahdistus, siirry tästä ongelmakoirakoulutus ja yksityistuntisivulle.

Kurssin hinta on 115 € 

Ilmoittautumis- ja peruutusehdot kursseille


Arkittottisryhmän irtotunnit: yksittäisillä ryhmäkerroilla voidaan valita teema asiakkaiden toiveiden mukaisesti esimerkiksi tietty häiriötreeni tai lajialkeet, kuten rally-tokon tai tokon perusteet. Ryhmätunnille voi tulla peruskurssin, pentukurssin tai muun vastaavan käytyään.

Arkitottisryhmät yksittäisinä ryhmäkertoina.

Arkitottis - jatkoryhmä: treeniryhmä vähintään kaksi täysmittaista perustason kurssia käyneille koirakoille (esim. pentukurssi ja pentujen jatkokurssi). Ryhmä keskittyy erityisesti ohjaajalla kontaktissa pysymiseen ympäristöstä huolimatta, opittujen taitojen ketjuttamiseen kokonaiksiksi käytösketjuiksi sekä uusien hyödyllisten taitojen opetteluun. 

ARKITOTTISKURSSIT JA TUNNIT