Esittely

Tietoa Kuonokkaista Koirapalveluista ja vähän kouluttajastakin

Kuonokas Koirapalvelut on vuonna 2017 perustettu yritys, joka tarjoaa sinulle ja koirallesi koiralähtöisiä, tieteeseen perustuvia koulutuksia ammattitaidolla. Kuonokas Koirapalvelut toimii pää-asiassa Kanta-Hämeen  alueella.

Koulutuksissa ei käytetä mitään koiraa fyysisesti tai henkisesti vahingoittavia keinoja, rangaistuksia tai välineitä. Kuonokas Koirapalvelut noudattaa eläintenkouluttajien eettisiä sääntöjä, jotka löydät täältä.

Kouluttaja esittäytyy

Terhi Kaivola

Olen Terhi Kaivola, eläintenkouluttaja EAT ja koira-alan yrittäjä Hämeestä. 

Koulutustaustani lyhyesti: 

Eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoon tähtäävä koulutus yrittäjäoppisopimuksella 2020 - 2022, osaamisalana ongelmakoirakoulutus, tutkinto suoritettu huhtikuussa 2022. Eläintenkouluttajan ammattitutkintoon tähtäävä koulutus 2015 - 2017, ammattitutkinto suoritettu 2017, koulutusohjaajakoulutus DOI 2014 - 2015, lisäksi olen käynyt erilaisissa seminaareissa sekä lyhemmillä kouluttamiseen sekä koirien käyttäytymiseen liittyvillä kursseilla vuodesta 2009 alkaen mm. Suomen eläinkoulutuskeskuksella. 

Elämäni koirien ja muiden eläinten parissa alkoi jo taaperona maatilan pihapiirissä. Siihen aikaan oli normaalia, että kyläkoulun pihaankin saattoi tupsahtaa välitunnilla joku paikallisista koirista lapsia viihdyttämään. Maalta elämä vei minut kaupunkiympäristöön, jossa perheenjäsenekseni sain ehkä maailman helpoimman kaupunkikoiran. Dino oli jo aikuinen saksanpaimenkoira, peruskoulutettu, ja toimi kuin ajatus. Seuraava koira olikin sitten täysin toista maata, vaikka rotu pysyi samana. Valtsu oli sakemanniksikin iso uros, piikiltä pelastettu ja todella moniongelmainen. Sillä oli muun muassa erikoinen tapa purra haukkuessaan. On oikeastaan Valtsun ansiota, että kiinnostuin kouluttamisesta ja ongelmakoiratyöstä. Se, mitä jouduin sen kanssa käymään läpi, oli raskasta mutta myös opettavaista.

Hankkiessani lisää tietoa käyttäytymisestä ja kaikesta muusta koiriin liittyvästä, löysin itseni jos jonkinlaisilta kursseilta ja luennoilta. Jossain vaiheessa havaitsin käyväni ammattilaisille tarkoitettuja koulutuksia ja seminaareja, ja siitä se ajatus sitten lähti. Kouluttauduin ensin koiralähtöiseksi koulutusohjaajaksi, hakeuduin alalle töihin ja opiskelemaan eläintenkouluttajaksi silloiseen Amieduun. Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suoritin keväällä 2017.

Omaan perheeseen kuulu tällä hetkellä kolme koiraa, saksanpaimenkoirat Topi ja Tessu sekä kodinvaihtajavillakoirapoika, joka julkisuudessa kulkee nimellä Pikkukoira, rescuekissasisarukset Lilli ja Milla sekä sekalainen joukko muita eläimiä vuohista hamsteriin. Topin harrastuksiin on kuulunut nenänkäyttöä sekä tottelevaisuuslajeihin kuuluvia temppuja, jota harrastellaan lähinnä omaksi iloksi. Topi on myös todella innokas kanttarellien etsijä. Tällä hetkellä Topi on työtehtävistä sairaseläkkeellä iän myötä puhjenneen autoimmuunisairauden vuoksi ja tällä hetkellä Topin kanssa harrastamme tavoitteellisesti sairauden hallinnassa pitämistä. Tessu harjottelee alo- ja avo-luokan tokoliikkeitä sekä opettelee uusia temppuja aina kouluttajan niitä keksiessä. Päälajina Tessulla on tällä hetkellä metsäjälki. Pikkukoira toimii tällä hetkellä ensisijaisena koirakoulukoirana ohitusharjoituksisa, mutta ajan salliessa saatamme käydä pyörähtämässä myös rally-tokoradoilla. Muutkin eläimet saavat osansa kouluttamisesta tarpeen mukaan.

Kouluttajana pyrin päivittämään jatkuvasti omaa osaamistani ja pitämään sitä yllä osallistumalla erilaisiin koulutuksiin,

Nähdään kurssilla!

UKK

Mikä on kuonokas?

Kuonokas on sellainen otus jolla on kuono : ) Todellisuudessa kuonokkaat ovat pieniä norsupäästäisten heimoon kuuluvia eläimiä. Niitä on viittätoista eri lajia ja nimestään huolimatta ne eivät ole päästäisiä, mutta kaukaista sukua norsuille ne kyllä ovat.