Esittely

Tietoa Kuonokkaista Koirapalveluista ja vähän kouluttajastakin

Kuonokas Koirapalvelut on vuonna 2017 perustettu yritys, joka tarjoaa sinulle ja koirallesi koiralähtöisiä, tieteeseen perustuvia koulutuksia ammattitaidolla. Kuonokas Koirapalvelut toimii pää-asiassa Hausjärven, Riihimäen, Hyvinkään ja Hämeenlinnan alueella sekä niiden lähiympäristössä.

Koulutuksissa ei käytetä mitään koiraa fyysisesti tai henkisesti vahingoittavia keinoja, rangaistuksia tai välineitä. Kuonokas Koirapalvelut noudattaa eläintenkouluttajien eettisiä sääntöjä, jotka löydät täältä.

Kouluttaja esittäytyy

Terhi Kaivola

Olen Terhi Kaivola, eläintenkouluttaja AT ja koira-alan yrittäjä Hämeestä. Elämäni koirien ja muiden eläinten parissa alkoi jo taaperona maatilan pihapiirissä. Siihen aikaan oli normaalia, että kyläkoulun pihaankin saattoi tupsahtaa välitunnilla joku paikallisista koirista lapsia viihdyttämään. Maalta elämä vei minut kaupunkiympäristöön, jossa perheenjäsenekseni sain ehkä maailman helpoimman kaupunkikoiran. Dino oli jo aikuinen saksanpaimenkoira, peruskoulutettu, ja toimi kuin ajatus. Seuraava koira olikin sitten täysin toista maata, vaikka rotu pysyi samana. Valtsu oli sakemanniksikin iso uros, piikiltä pelastettu ja todella moniongelmainen. Sillä oli muun muassa erikoinen tapa purra haukkuessaan. On oikeastaan Valtsun ansiota, että kiinnostuin kouluttamisesta ja ongelmakoiratyöstä. Se, mitä jouduin sen kanssa käymään läpi, oli raskasta mutta myös opettavaista.

Hankkiessani lisää tietoa käyttäytymisestä ja kaikesta muusta koiriin liittyvästä, löysin itseni jos jonkinlaisilta kursseilta ja luennoilta. Jossain vaiheessa havaitsin käyväni ammattilaisille tarkoitettuja koulutuksia ja seminaareja, ja siitä se ajatus sitten lähti. Kouluttauduin ensin Rakkailla Haukuilla koiralähtöiseksi koulutusohjaajaksi, hakeuduin alalle töihin ja opiskelemaan eläintenkouluttajaksi silloiseen Amieduun. Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suoritin keväällä 2017.

Lisää jaarittelua aiheesta voit lukea täältä, Kuonokkaan blogin ensimmäisestä blogitekstistä.

Omaan perheeseen kuulu tällä hetkellä kaksi valloittavaa saksanpaimenkoiraa, Topi ja Tessu, rescuekissasisarukset Lilli ja Milla sekä sekalainen joukko muita eläimiä vuohista hamsteriin. Sekä Topin että Tessun saattaa tavata koulutuksissa häiriökoirana. Topin harrastuksiin kuuluu mejä sekä rallytoko, jota harrastellaan lähinnä omaksi iloksi. Topi on myös todella innokas kanttarellien etsijä. Tessu harjottelee alo- ja avo-luokan tokoliikkeitä sekä opettelee uusia temppuja aina kouluttajan niitä keksiessä. Muutkin eläimet saavat osansa kouluttamisesta tarpeen mukaan.

Nähdään kurssilla!

UKK

Mikä on kuonokas?

Kuonokas on sellainen otus jolla on kuono : ) Todellisuudessa kuonokkaat ovat pieniä norsupäästäisten heimoon kuuluvia eläimiä. Niitä on viittätoista eri lajia ja nimestään huolimatta ne eivät ole päästäisiä, mutta kaukaista sukua norsuille ne kyllä ovat.