Esittely

Tietoa Kuonokkaista Koirapalveluista ja vähän kouluttajastakin

Kuonokas Koirapalvelut on vuonna 2017 perustettu yritys, joka tarjoaa sinulle ja koirallesi koiralähtöisiä, tieteeseen perustuvia koulutuksia sekä kotikoiran trimmauspalveluita ammattitaidolla. Kuonokas Koirapalvelut toimii pää-asiassa Hausjärven, Riihimäen, Hyvinkään ja Hämeenlinnan alueella sekä niiden lähiympäristössä.

Koulutuksissa ei käytetä mitään koiraa fyysisesti tai henkisesti vahingoittavia keinoja, rangaistuksia tai välineitä. Kuonokas Koirapalvelut noudattaa eläintenkouluttajien eettisiä sääntöjä, jotka löydät täältä.

Kouluttajat esittäytyvät

Terhi Kaivola

Olen Terhi Kaivola, eläintenkouluttaja, trimmaaja ja koira-alan yrittäjä Hämeestä. Elämäni koirien ja muiden eläinten parissa alkoi jo taaperona maatilan pihapiirissä. Siihen aikaan oli normaalia, että kyläkoulun pihaankin saattoi tupsahtaa välitunnilla joku paikallisista koirista lapsia viihdyttämään. Maalta elämä vei minut kaupunkiympäristöön, jossa perheenjäsenekseni sain ehkä maailman helpoimman kaupunkikoiran. Dino oli jo aikuinen saksanpaimenkoira, peruskoulutettu, ja toimi kuin ajatus. Seuraava koira olikin sitten täysin toista maata, vaikka rotu pysyi samana. Valtsu oli sakemanniksikin iso uros, piikiltä pelastettu ja todella moniongelmainen. Sillä oli muun muassa erikoinen tapa purra haukkuessaan. On oikeastaan Valtsun ansiota, että kiinnostuin kouluttamisesta ja ongelmakoiratyöstä. Se, mitä jouduin sen kanssa käymään läpi, oli raskasta mutta myös opettavaista.

Hankkiessani lisää tietoa käyttäytymisestä ja kaikesta muusta koiriin liittyvästä, löysin itseni jos jonkinlaisilta kursseilta ja luennoilta. Jossain vaiheessa havaitsin käyväni ammattilaisille tarkoitettuja koulutuksia ja seminaareja, ja siitä se ajatus sitten lähti. Kouluttauduin ensin Rakkailla Haukuilla koiralähtöiseksi koulutusohjaajaksi, hakeuduin alalle töihin ja opiskelemaan eläintenkouluttajaksi sekä trimmaajaksi Amieduun. Lisää jaarittelua aiheesta voit lukea täältä, Kuonokkaan blogin ensimmäisestä blogitekstistä.

Omaan perheeseen kuulu tällä hetkellä kaksi valloittavaa saksanpaimenkoiraa, Topi ja Tessu, rescuekissasisarukset Lilli ja Milla sekä sekalainen joukko muita eläimiä vuohista hamsteriin. Sekä Topin että Tessun saattaa tavata koulutuksissa häiriökoirana. Topin harrastuksiin kuuluu mejä sekä rallytoko, jota harrastellaan lähinnä omaksi iloksi. Topi on myös todella innokas kanttarellien etsijä. Tessu harjottelee alo- ja avo-luokan tokoliikkeitä sekä opettelee uusia temppuja aina kouluttajan niitä keksiessä. Muutkin eläimet saavat osansa kouluttamisesta tarpeen mukaan.

Nähdään kurssilla!

Minna Rosendahl

Olen Minna Rosendahl, Hyvinkäällä asuva eläintenkouluttaja. Suoritin eläintenhoitajan ammattitutkinnon vuonna 2018, eläinlajeina koira ja minisika.

Olen aina pitänyt eläimistä, eritoten koirista. Lapsena vietin kaikki kesät isovanhempien karjatilalla ja siellä sain auttaa lehmien ja sikojen hoidossa. Kotona taas minulla oli marsu ja kani. Ensimmäisen koiran, hovawartin, hankin vasta aikuisiällä. Tutustuin tähän hieman tuntemattomaan rotuun ystäväni hovawartien kautta ja rakastuin niiden luonteeseen ja ulkonäköön. Oma hovawartini olikin sitten paljon pehmeämpi ja arempi luonteeltaan kuin keskiverto hovawartin kuuluisi olla. Treenasin koiran kanssa tokoa ja pk-jälkeä, ja suoritin koiran kanssa BH-kokeen. Tokossa koira kisasi ystäväni kanssa, koska minun ramppikuumeeni esti kisaamisen. Kouluttauduin Kennelliiton koulutusohjaajaksi ja koulutin muutamissa koirakerhoissa. Oman koiran kanssa oli arjessa ongelmia ja yritin kouluttaa näitä ongelmia pois, välillä mentiin ojasta allikkoon ja aika usein pylly edellä puuhun. Koska homma ei näyttänyt etenevän, aloin miettimään toisenlaista lähestymistapaa koulutukseen ja silloin innostuin opiskelemaan koiran kouluttamista sekä oppimispsykologiaa. Tuohon aikaan minulla ei ollut mahdollisuutta jatkokouluttaa itseäni, joten koirankouluttaja ammattina jäi vielä haaveeksi.

Tein lähes 20 vuotta töitä sairaanhoitajana, kunnes 2016 tuli mahdollisuus lähteä opiskelemaan eläintenhoitajan ammattitutkintoa. Koulussa sain projektikoiran, puolustusvoimien saksanpaimenkoiran, joka muutti luokseni asumaan ja jolle opetin mm. tottelevaisuutta, hajuerottelua ja jäljestämistä.

Koulusta valmistuttuani lähdin Espanjaan vapaaehtoistyöhön Tail Torrox -nimiselle koiratarhalle. Siellä minun vastuullani oli koirien koulutus, mutta myös koirien terveydestä ja hygieniasta huolehtiminen sekä suomalaisten eläintenkouluttajaopiskelijoiden ohjaus. Tulin takaisin Suomeen tämän vuoden alussa ja mukanani tuli kaksi rescuekoiraa. Toinen on jo lähes 12-vuotias, joka tuli minulle viettämään eläkepäiviään. Toinen on nuori pelokas podenco, joka on todennäköisesti elänyt elämänsä ensimmäiset vuodet villinä. Tämän kanssa harjoittelemme vielä perusarkea, mutta ajatuksena on treenata koiran nenänkäyttöä tavalla tai toisella.

Olen Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen ja koulutuksessa noudatan yhdistyksen eettisiä sääntöjä.

Tervetuloa kursseille!

UKK

Mikä on kuonokas?

Kuonokas on sellainen otus jolla on kuono : ) Todellisuudessa kuonokkaat ovat pieniä norsupäästäisten heimoon kuuluvia eläimiä. Niitä on viittätoista eri lajia ja nimestään huolimatta ne eivät ole päästäisiä, mutta kaukaista sukua norsuille ne kyllä ovat.