Pentukurssi

Se vähän parempi pentukurssi

Pennun ensimmäinen kurssi - pentukurssi

Kaikille 2 - 6kk ikäisille koiranpennuille rotuun katsomatta. Kurssi sopii niin tuleville harrastuskoirille kuin kotikoirillekin. Pentukurssi on tärkeä osa pennun sosiaalistamista, joten kurssille kannattaa tulla heti kun pentu on kotiutunut, eli useimmiten noin viikon kuluttua uuteen kotiin saapumisesta.

Miksi pentukurssille?

Pentu oppii uusia asioita heti kotiin saapumisestaan lähtien. Nämä asiat ovat tuttujen ihmisten ja ympäristön lisäksi erilaisia toimintamalleja ja käytöksiä eri tilanteisiin. Tämän vuoksi
pennun kouluttaminen kannattaa aloittaa heti sen kotiuduttua. Pentukurssilla pääset ohjatusti kouluttamaan omalle pennullesi erilaisia asioita ja harjoittelemaan niitä.

Kuonokkaan pentukurssin tavoitteena on sujuva arki niin pennulle kuin ohjaajalle. Kurssilla opitaan kouluttamaan omalle pennulle perustaitoja ja hyödyllisiä käytöksiä arkeen pienryhmässä. Kurssilla opiskellaan mm. seuraavia asioita: 

 • kontaktin pitämistä omistajaan aktiviisesti erilaisissa tilanteissa
 • vieraiden koirien ohittamista ja huomiotta jättämistä
 • luopumista ympäristön houkutuksista sekä esineistä
 • hihnassa käyttäytymistä sekä pennulle että omistajalle
 • luoksetulon perusteita
 • paikallaolon ja rauhassa odottamisen alkeita
 • käsittelyn perustaitoja esim kynsien leikkaamis- tai muuhun hoitotilanteeseen

Käytännössä kaikki kurssin harjoitukset tähtäävät siis arjessa toimiviin käytöksiin ja koiran hallinnassa pysymiseen. Kurssit pidetään pienryhmässä, eli 3 - 4 koiran ryhmissä. Tällöin kaikki osallistujat saavat myös yksilöllistä ohjausta kurssikertojen aikana.

Kurssiin kuuluu viisi kurssikertaa, kirjalliset kotitehtävät videoesimerkkeineen sekä ohjeet jatkoharjoituksiin kotona. Pentukurssilaisille on tarjolla myös lisäpalveluita edulliseen hintaan, esimerkiksi leikkitapaamisia alle 15 kg rokotukset saaneille pennuille 5 € kertamaksulla Hämeenlinnassa.

Näit ilmoittaudut mukaan: Katso alla olevasta kalenterista itsellesi sopiva ryhmä, klikkaa itsesi linkin kautta verkkokauppaan jossa voit varata ja maksaa kurssipaikkanne. 

Pentukurssin hinta on 115 € (sis alv 24 %).

Ilmoittautumis- ja peruutusehdot kursseille

Pentukurssin jatkokurssi

Pentukurssin jatkokurssilla jatketaan siitä mihin pentukurssilla jäätiin. Jo opitut taidot tarvitsevat usein harjoittelua ja kun pennun koulutus on jo hyvässä vauhdissa, on uusien juttujen oppiminen helppoa. Viiden kerran jatkokurssilla käsitellään mm. seuraavia aiheita: 

 • kontaktissa pysyminen erilaisten kontaktipelien avulla
 • ohitusharjoitukset ja koiran ohjaamisharjoitukset
 • ihmisten kohtaaminen hallitusti
 • rauhoittuminen ja odottaminen
 • kohteiden käyttö koulutuksessa

Ohjaajille kurssi tarjoaa omien koiranohjaustaitojen kehittämistä sekä enemmän varmuutta juuri sen oman koiran kanssa toimimiseen. Jatkokurssille tullessa pennulla on jo pohjataitoja valmiina, mikäli epäilet kurssin sopivuutta omalle pennullesi, ota ensin yhteyttä kouluttajaan.

Pentujen jatkokurssin hinta on 104 € (sis alv 24 %).

Ilmoittautumis- ja peruutusehdot kursseille

Huom! Leikkitapaamiset pentukurssilaisille järjestetään satunnaisesti, mikäli osallistujia on vähintään 3. Pennut leikkivät ryhmissä jotka muodostetaan suunnilleen saman kokoisista pennuista. Pentujen leikkitapaamiseen tulijoilla tulee olla voimassa olevat rokotukset. Osallistumismaksu 5 €/kuono, ilmoittautumiset pentukurssikerran yhteydessä tai sähköpostilla viimeistään edeltävänä keskiviikkona.ELOKUU

15.8. Hämeenlinna, Pentukurssi maanantaisin 18.00, kurssipäivät 15.8., 22.8., 29.8., 5.9. ja 12.9. Ilmoittautumiset verkkokaupan kautta tästä linkistä.

28.8. Hämeenlinna, Pentukurssi sunnuntaisin 14.00, kurssipäivät 28.8., 4.9., 11.9., 18.9. ja 2.9. Alustavat ilmoittautumiset: terhi@kuonokas.com

4.9. Hämeenlinna Pentujen jatkokurssi  4 kertaa sunnuntaisin 13.00, kurssipäivät 4.9., 11.9., 18.9. ja 2.10. Alustavat ilmoittautumiset: terhi@kuonokas.com

17.9. Riihimäki, Pentukurssi lauantaisin kello 10.00 ulkokentällä mikäli säätilanne sallii. Alustavat ilmoittautumiset: terhi@kuonokas.com