Pentukurssi
Se vähän parempi pentukurssi

Pennun ensimmäinen kurssi - pentukurssi

Kaikille koiranpennuille rotuun katsomatta luovutusikäisestä noin puolen vuoden ikään asti.

Miksi ja milloin pentukurssille?
Pennun kouluttaminen kannattaa aloittaa heti sen kotiuduttua. Toisin kuin joskus kuulee sanottavan, kouluttaminen ei ole vain sitä mitä tapahtuu toko- tai agilitykentillä. Koiranpennun oppimista ei saa pois päältä, vaan se oppii koko ajan uusia asioita. On aina helpompaa aloittaa kouluttaminen ennenkuin pentu on jo itsenäisesti oppinut muodostamaan tapoja toimia eri tilanteissa ja paikoissa. Pentukurssilla pääsee ohjatusti kouluttamaan omalle pennulleen erilaisia asioita ja harjoittelemaan niitä. Pentukurssille voi tulla ennen ensimmäisen rokotuksen saamista, silloin pennulla on vielä emon maidosta saatu suoja. Rokotukset on kuitenkin syytä sitten ottaa ajallaan.

Mitä siellä sitten oikein tehdään?
Pentukurssien sisällöt vaihtelevat todella paljon sen mukaan kuka niitä järjestää. Voi olla joskus haastavaa löytää se omalle pennulle sopiva kurssipaikka kerhojen ja koirakoulujen tarjonnasta. Parhaiten saat selville mitä ja miten kurssilla pennulle opetetaan kysymällä sitä etukäteen kurssin ohjaajalta.

Kuonokkaan pentukurssilla opitaan kouluttamaan omalle pennulle perustaitoja ja hyödyllisiä käytöksiä arkeen pienryhmässä. Kurssilla opiskellaan mm. seuraavia asioita:
-kontaktin pitämistä omistajaan ympäristön houkutuksista huolimatta
-luoksetuloa häiriössä
-luopumista erilaisista kiinnostavista asioista ympäristössä
-hihnassa kulkemista yhteistyössä ihmisen kanssa
-paikallaolon alkeita
Lisäksi tehdään käsittely- ja rauhoittumisharjoituksia.
Jos aikaa jää, voidaan ottaa myös asiakkaiden toivomia aiheita ohjelmaan. Pentukurssilla keskustellaan myös pentu-aikaan liittyvistä asioista kuten sosiaalistamisesta.

Pentukurssin jatkokurssi

Pentukurssin jatkokurssilla jatketaan siitä mihin pentukurssilla jäätiin. Jo opitut taidot tarvitsevat usein harjoittelua ja kun pennun koulutus on jo hyvässä vauhdissa, on uusien juttujen oppiminen helppoa. Neljän kerran jatkokurssin aiheina on parempi häiriönsieto, eli toiminta tilanteessa jossa ympäristö tarjoaa pennulle jotain todella houkuttavaa tai jännittävää, hihnataitojen lisäharjoittelu ohituksineen, pitävämpi paikallaolo sekä tutustuminen esineistä irrottamisen riemuun. Ohjaajille kurssi tarjoaa omien koiranohjaustaitojen kehittämistä sekä enemmän varmuutta juuri sen oman koiran kanssa toimimiseen.


4 kerran kurssin hinta 68 € (sis alv 24%)

Ilmoittautumis- ja peruutusehdot kursseille

Huom! Leikkitapaamisia pentukurssilaisille, osallistumismaksu 5 €/kuono, ilmoittautumiset sähköpostilla terhi@kuonokas.com. Viestiin pennun ikä ja paino (suunnilleen).

Pentukurssit pidetään toistaiseksi ulkona pihalla. Kurssikerralle saa tulla korkeintaan kaksi henkilöä mukaan pennun kanssa.

Perustaidot pennuille voit opiskella nyt myös kotonasi verkkokurssilla! Kuonokkaan perustaitokurssin verkossa voit aloittaa koska vaan. Lisätiedot täältä.

Seuraavat alkavat pentukurssit, leikkitapaamiset ja pentujen jatkokurssit:

ELOKUU

9.8. Hämeenlinna, 4 kerran pentukurssi sunnuntaisin 14.00, kurssipäivät 2.8., 9.8., 16.8. ja 23.8. Ilmoittautumiset verkkokaupan kautta tästä linkistä.

10.8. Hämeenlinna, 4 kerran pentukurssi maanantaisin 18.00, kurssipäivät 10.8., 17.8., 24.8. ja 31.8. Ryhmä täynnä!

19.8. Hämeenlinna, 4 kerran pentukurssi keskiviikkoisin 18.00, kurssipäivät 19.8., 26.8., 2.9. ja 9.9. Ryhmä täynnä!

26.8. Hämeenlinna, 4 kerran pentukurssi keskiviikkoisin 17.00, kurssipäivät 26.8., 2.9., 9.9. ja 16.9. Ilmoittatumiset verkkokaupan kautta tästä linkistä.

27.8. Riihimäki, 4 kerran pentukurssi torstaisin kello 18.00, kurssipäivät 27.8., 3.9., 10.9. ja 17.9. Ilmoittautumiset verkkokaupan kautta tästä linkistä.

29.8. Hämeenlinna, 4 kerran pentukurssi lauantaisin 10.30, kurssipäivät 29.8., 5.9., 12.9., 19.9. Ilmoittautumiset verkkokaupan kautta tästä linkistä.

SYYSKUU

6.9. Hämeenlinna, 4 kerran pentukurssi sunnuntaisin kello 14.00, kurssipäivät 6.9., 13.9., 20.9. ja 27.9. Ilmoittautumiset verkkokaupan kautta tästä linkistä.

7.9. Hämeenlinna, 4 kerran pentukurssi maanantaisin kello 18.00, kurssipäivät 7.9., 14.9., 21.9. ja 28.9. Ilmoittautumiset verkkokaupan kautta tästä linkistä.

9.9. Hämeenlinna, 4 kerran pentujen jatkokurssi keskiviikkoisin kello 19.00, kurssipäivät 9.9., 16.9., 23.9. ja 30.9. Ilmoittautumiset verkkokaupan kautta tästä linkistä.